Twee agenten gewond bij aanhouding

2018-01-28 14:02:44

Almelo – Zaterdagavond 27 januari zijn rond 22:45 twee agenten gewond geraakt toen zij een 28-jarige man aan wouden houden.

De agenten spraken de man aan na een bekeuringssituatie. De man was het er niet mee eens, schold de agenten meerdere malen uit en nam een dreigende houding aan ten opzichte van een agent. Hierop besloten de agenten de man aan te gaan houden, maar hij verzette zich hevig. Pas toen er assistentie bij kwam lukte het uiteindelijk om de man in de boeien te slaan.

Tijdens de aanhouding sloeg de man meerdere keren met zijn vuist op het hoofd van een agent. De agent heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Een andere agent liep een wond op aan zijn hand en moest tevens naar het ziekenhuis om zich hiervoor te laten behandelen.

De 28-jarige man zal mishandeling, bedreiging, belediging en niet voldoen aan bevel of vordering ten late worden gelegd en is overgebracht naar het Arrestantencomplex. Ook tijdens het vervoer en bij het inboeken bleef de man vervelend. Met de agenten gaat het gelukkig naar omstandigheden goed.

Lokaal nieuws

Politie controleert verdachte auto en vindt verboden wapens

Almelo - Bij de controle van een auto aan de Zuilenburg in Almelo vond de politie in de nacht van 18 op 19 augustus twee vuurwapens en een taser. Alle vier inzittenden van de auto zijn aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de twee vuurwapens niet echt waren, maar het hebben ervan is evengoed strafbaar. Agenten waren onderweg naar een melding van een vechtpartij waarbij een donkere auto betrokken zou zijn. Onderweg kwamen zij een auto tegen die leek op de auto die bij de melding was beschreven. Bij controle van de auto vonden de agenten een pistool, een automatisch wapen en een taser. Omdat niet direct vastgesteld kon worden van wie van de inzittenden de wapens waren, werden alle vier mannen die in de auto zaten aangehouden. Onderzoek wees al snel uit dat de twee vuurwapens niet echt waren, maar omdat ze zo op echte wapens lijken en is het hebben van deze nepwapens ook strafbaar. De verdachten, twee mannen van 34 en 56 jaar uit Almelo, een 36-jarige man uit Enschede en een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, zijn ingesloten voor verhoor.

Lees verder...
Man verzet zich na aanhouding winkeldiefstal

Almelo - Vrijdag 17 augustus iets na 10 uur ‘s ochtends, kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Bornsestraat. Een 63-jarige man uit Almelo werd daar door medewerkers aangesproken omdat hij wasmiddel met een totale waarde van bijna 40 euro achter zijn jas had verstopt en hiermee zonder te betalen de winkel probeerde te verlaten. De man werd echter gelijk nadat hij werd aangesproken agressief. In de worsteling die vervolgens ontstond sneuvelden zowel de bril als de blouse van een van de medewerkers. Uiteindelijk waren er meerdere supermarktmedewerkers nodig om de man onder controle te houden in afwachting van de politie. De man is aangehouden en overgebracht naar het Arrestantencomplex in Borne waar hij is gehoord. Hij is uiteindelijk met een dagvaarding heengezonden. Dit betekent dat hij zich op een later moment mag verantwoorden bij een politierechter.

Lees verder...
Als elke minuut telt….

Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of een ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zet de politie dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt dit ook meestal. Zij vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel ze er zijn als het er toe doet (onze reactietijden). Daarom publiceren zij elke maand op Facebook de lokale cijfers voor jouw gemeente. In de infographic is te zien hoe het met de reactietijden gesteld is in de gemeente Almelo. In 78 gevallen waren zij binnen de 15 minuten ter plaatse. Vijf keer kwam het voor dat een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig was om hulp te bieden. Eén keer kwam het voor dat een inzet werd afgebroken en politie niet meer nodig was, hierbij is sprake van een afgebroken inzet. In drie gevallen is de politie, op het moment dat zij ter plaatse kwamen, direct begonnen met handelen en zijn ze vergeten om ter plaatse te melden waardoor er geen automatisch reactietijd geklokt kon worden. Helaas waren zij vier keer net buiten de 15 minuten ter plaatse.

Lees verder...
Brandweer druk met bermbrandjes in Twente

Twente - Gistermiddag had de brandweer in Twente het druk met verschillende bermbrandjes. In Almelo, Vriezenveen, Vroomshoop en Zenderen woedden brandjes. In Almelo was er brand ontstaan op een stuk veld aan de Svenhuijsenlaan. Op de plaats van de brand werd veel rommel aangetroffen. Mogelijk is de brand uitgebroken door glasresten. In Vriezenveen ging een stuk berm en stuk maïsveld aan de Schoutdoddestraat in vlammen op. De brand was ontdekt door voorbijgangers. In Zenderen ontstond er brand op drie verschillende plaatsen aan de Mastboersweg. Tussen de branden zat een afstand van enkele honderd meters, politie doet onderzoek naar mogelijk brandstichting. In Vroomshoop woedde er op verschillende plaatsen in de berm aan de Kalkwijk brandjes. Omwonenden hebben deze samen met de brandweer geblust.

Lees verder...
Meisje lastiggevallen, getuigen gezocht!

Almelo - In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli fietste een 17-jarig meisje vanuit de binnenstad staduitwaarts in de richting van het Sluitersveld. Toen zij omstreeks 00:15 uur in de Sint Josephstraat fietste, zag zij ineens twee mannen de straat oversteken en haar richting op komen fietsen. De mannen zetten het meisje klem met hun fietsen waardoor ze ten val kwam. Toen ze probeerde hulp in te schakelen met haar mobiele telefoon, werd dit belemmerd door de mannen. Het meisje werd vervolgens hard vastgepakt en gestompt. Toen er een vrouw met een hondje aan kwam lopen duwden de mannen het meisje op de grond en gingen er gauw vandoor. Het meisje heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. Ook is haar telefoon kapot. Daarnaast heeft het hele voorval natuurijk een enorme indruk op haar gemaakt. Van de mannen is het volgende signalement bekend: Man 1: - Tussen de 20 en 25 jaar oud - ongeveer 1.85 meter lang - breed postuur - donkere hoodie met capuchon (deze had hij ook op) - spijkerbroek Man 2: - Tussen de 20 en 25 jaar oud - ongeveer 1.85 meter lang - normaal postuur - blauw vest - spijkerbroek De mannen spraken onderling in een buitenlandse taal. Dit kwam op het slachtoffer over als (iets dat leek op) Roemeens of Pools. Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen van dit nare incident en dan met name naar de vrouw met het hondje. Hierover is alleen bekend dat het een blanke vrouw was met een middelgrote hond. Ook doen zij een beroep op mensen met eventueel camera's in/om de woning/winkelpand om eens te kijken of hier mogelijk beelden op staan die ons zouden kunnen helpen met het onderzoek. Heeft u iets gezien of gehoord dat van belang zou kunnen zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. (2018348600)

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Twee mannen aangehouden in bezit drugs, wapens en inbrekerswerktuig

Arnhem - De politie heeft op zondagochtend 19 augustus op een carpoolplek aan de Europaweg in Arnhem twee mannen aangehouden. Een 33-jarige man uit Wijhe en een een 35-jarige man uit Kampen gedroegen zich verdacht en bleken in het bezit drugs, wapens en inbrekerswerktuig. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Omstreeks 09.00 uur troffen agenten op de carpoolplek aan de Europaweg in Arnhem twee voertuigen aan met daarbij de mannen. De mannen werden gecontroleerd en bleken in het bezit van een hoeveelheid drugs. Hierop werd verder gezocht en troffen agenten wapens en inbrekerswerktuig aan. De twee werden meegenomen naar het politiebureau en zijn ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lees verder...
Een slachtoffer overleden na ernstig ongeval

Maastricht - Een van de twee slachtoffers van het ernstig ongeval in Maastricht zondag, is zondagavond overleden. Het gaat om een 72- jarige man uit Maastricht. Hij was degene die op de fiets zat en in botsing raakte met een 43-jarige motorrijder uit Maastricht. Het ongeluk gebeurde zondagavond rond 19.30 uur op de Veliahof. De motorrijder raakte bij dit ongeval ook zwaar gewond.

Lees verder...
Brandweer redt man uit woning met gaslek

Leeuwarden - Zondagavond is de brandweer gealarmeerd voor een gaslekkage in een woning aan de Auke Stellingwerfstraat. Een man kon uit de woning worden gered. De man had geprobeerd om zelf de gaskraan dicht te draaien, maar was onwel geraakt. De brandweer heeft de man uit de woning gehaald. Ambulancepersoneel hebben de man gecontroleerd en behandeld, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de gaskraan dicht kunnen draaien en de woning geventileerd.

Lees verder...
Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval op de A73

Heumen - De hulpdiensten zijn zondagavond rond 21:30 massaal gealarmeerd vanwege een ongeval op de A73 ter hoogte van Heumen. Het betrof een eenzijdig ongeval waarbij een automobilist door nog onbekende oorzaak van de weg is geraakt. De man is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis laat de persvoorlichter van de politie weten. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Vanwege het ongeval was de snelweg tijdelijk afgesloten. Dit resulteerde in een flinke file. Update 23:20 : De politie Nijmegen meldt op social media dat het zou gaan om een 23-jarige vrouw ipv een man zoals de persvoorlichter eerder aangaf. De bestuurster zou afkomstig zijn uit Cuijk. De vrouw zou zelf de auto hebben kunnen verlaten en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis melden de Nijmeegse agenten op social media. Gezien de tegenstrijdige berichtgeving vanuit persvoorlichting en social media is het op dit moment niet exact duidelijk om wat voor slachtoffer het gaat en wat de verwondingen zijn.

Lees verder...
Brand in flatwoning aan de Beukenstraat

Leeuwarden - Zondagavond is er even na 20:00 in een flatwoning aan de Beukenstraat brand uitgebroken. De bewoonster kon tijdig de woning verlaten. Bij de brand ontstond er veel rookontwikkeling. De brandweer had de situatie snel onder controle. De oorzaak zou mogelijk een pannetje op het vuur zijn. Er zouden nog wel twee katten vermist zijn.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws