blogname

112
almelonieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Aanrijtijden Gemeente Almelo


Almelo - Als elke minuut telt…..... Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of een ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht.

Bij spoedmeldingen zet de politie dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt het hen ook meestal. Zij vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel ze er zijn als het er toe doet (hun reactietijden).

In de infographic is te zien hoe het met de reactietijden gesteld is in de gemeente Almelo. In de maand februari werd er bij ongeveer de helft van de meldingen ook de brandweer of een ambulance gestuurd naar het zelfde incident.

In totaal waren er in de maand februari 82 spoedmeldingen in de gemeente Almelo. In 76 gevallen was de politie binnen de 15 minuten ter plaatse. Drie keer kwam het voor dat een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig was om hulp te bieden. Twee keer kwam het voor dat een inzet werd afgebroken en politie niet meer nodig was, hierbij is sprake van een afgebroken inzet. In februari kwam de politie 1 keer net niet binnen de 15 minuten ter plaatse.

In 1 geval is de politie, op het moment dat we ter plaatse kwamen, direct begonnen met handelen en zijn zij vergeten om hun ter plaatse te melden waardoor er geen automatisch reactietijd geklokt kon worden. Een andere keer werd er geen tijd geklokt omdat er sprake was van een zojuist gepleegde inbraak. Omdat de inbrekers niet meer in de woning waren, zijn zij niet naar het plaats delict gereden maar kozen ze er voor om in de omgeving te speuren naar de daders. Met succes is de politie dankzij alerte burgers in staat geweest inbrekers op heterdaad aan te kunnen houden.

De politie blijft natuurlijk hun best doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws