blogname

112
almelonieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Nep actie; 2 gratis NS-dagpassen


Landelijke - Er gaat een mail rond die afkomstig lijkt via OV-chipkaart met daarin de melding dat er 2 gratis NS-dagpassen voor u klaar liggen. Deze mails betreffen een valse actie en de makers hiervan zijn erop uit om achter u gegevens te komen.

Trap er dan ook niet in en verwijder de mail. Hieronder vind u een van de teksten die u kunt tegen komen:

Beste **********

Vorige maand was viel er ineens onverhoeds veel sneeuw en daar hadden
we in het geheel geen rekening mee gehouden.

We snappen het helemaal dat u het slachtoffer daarvan geworden bent.

Dit jaar in 2018 gaan wij ervoor zorgen dat we beter op deze
situaties kunnen reageren zodat dit niet meer zal gebeuren.
Ondertussen liggen er 2 gratis NS-dagpassen voor u klaar.

Nep winactie:

Een valse winactie is een e-mail waarin de indruk wordt gewekt dat u een prijs of cadeaubon heeft gewonnen. Vaak lijkt u winnaar van een loterij georganiseerd door grote bedrijven. Ook kan het gebeuren dat u een pakketje wordt beloofd, of de toezegging krijgt dat u een waardebon ontvangt.

In werkelijkheid hebben de genoemde bedrijven niks met de actie te maken en is het georganiseerd door een malafide partij. Deze proberen uw persoonsgegevens te bemachtigen of u een duur sms-abonnement in te lokken. Van de beloofde prijs ziet u uiteindelijk niks terug.

Bron + foto: Fraudehelpdesk

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws