Meisjes benaderd via Facebook voor foto’s

2018-04-13 21:28:06

Almelo – van diverse scholen in Almelo heeft de politie info verkregen dat leerlingen via Facebook benaderd werden door iemand die zich uitgaf als medewerker van een modellenbureau.

Er wordt gevraagd of het meisje misschien betaald model wil worden en of er foto’s gestuurd kunnen worden. Daarbij wordt aangegeven dat het niet erg is om foto’s te sturen waarbij de onderbroek of bh zichtbaar zijn. Dit om de maat goed op te kunnen meten.

De politie adviseert dringend om hier niet op in te gaan! Mogelijk probeert iemand om deze foto’s voor andere doeleinden te gebruiken. Alhoewel er nog geen strafbare feiten hebben plaatsgevonden wilt de politie jullie toch alert maken op deze wijze van benaderen.

Lokaal nieuws

Aanhouding in onderzoek overval kringloopwinkel

De politie heeft in een onderzoek naar een overval op een kringloopwinkel aan het Wethouder van E. van Dronkelaarplein een man uit Enschede aangehouden. Op 14 maart 2018 kwam een gewapende man de kringloopwinkel binnen. Hij bedreigde een personeelslid met een vuurwapen. De overvaller deed vervolgens een greep uit de kassa en rende met de buit de winkel uit richting de Zwanebloemstraat. Destijds is er veel aandacht geweest voor deze zaak. Ook het opsporingsprogramma Onder de Loep werd ingezet. Uit het onderzoek kwam de jongeman als verdachte naar voren. Na toestemming van de officier van justitie werd besloten om de verdachte afgelopen dinsdag aan te houden. De verdachte wordt vrijdag 21 september voorgeleid bij de Rechter-commissaris.

Lees verder...
Behulpzame man raakt 800 euro kwijt door diefstal, herken je de pinnende vrouw? [VIDEO]

Hij helpt twee vrouwen die moeite hebben met de winkelwagentjes, maar even daarna is zijn bankpas verdwenen en blijkt één van de vrouwen al bij de geldautomaat te staan. Het overkwam een man van 72 uit Almelo. De vrouw die geld opneemt met de bankpas van de man is gefilmd. De 72-jarige man doet op donderdag 14 juni boodschappen bij de Aldi aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. De twee vrouwen vragen hem te helpen bij de winkelwagentjes, want ze begrijpen niet hoe het werkt, zo zeggen ze. De man biedt hulp en stapt daarna in zijn auto. Niet veel later komt hij erachter dat zijn bankpas verdwenen is. Er is dan al ruim 800 euro van zijn rekening gehaald. Bij de geldautomaat is de vrouw gefilmd die het geld uit de muur haalt. De pincode is vermoedelijk afgekeken toen de man afrekende bij de Aldi. (shouldering) Herken je de vrouw? Bel dan 0800 - 6070 (gratis nummer). Wil je niet dat de politie achter je gegevens komt, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Een privébericht sturen naar de politie Almelo op Facebook mag ook. Je kunt ook bellen met 0900-8844.

Lees verder...
Grote politieactie Nieuwstraatkwartier [VIDEO]

Almelo - Vanochtend iets na 5 uur heeft de politie op meerdere plaatsen in de wijk Nieuwstraatkwartier woningen, loodsen en garages doorzocht. De actie vond plaats in samenwerking met onder andere de Belastingdienst en de Gemeente Almelo (o.a sociale recherche, bouw- en woningtoezicht) Aangezien speciale arrestatie eenheden onder andere explosieven hebben gebruikt om zich toegang tot panden te verschaffen, kan het zijn dat er in de buurt knallen zijn gehoord. Dit gezamenlijke optreden heeft als doel om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te vergroten. Bij de actie werden in totaal 13 aanhoudingen verricht. Er werd beslag gelegd op 13 voertuigen, in 18 woningen, 3 loodsen en 6 garages werden zoekingen verricht. Daarbij werden onder andere 3 hennepkwekerijen en een vuurwapen ontdekt. Ook werd er beslag gelegd op goederen die nodig zijn voor het aanleggen van kwekerijen en op administratie

Lees verder...
Twee personen aangehouden na steekincident

Almelo - Twee inwoners van Almelo van 17 en 25 jaar zijn op zondagmorgen 2 september aangehouden naar aanleiding van een incident eerder die nacht in het centrum van Almelo. Hierbij werd een 16-jarige plaatsgenoot tweemaal gestoken in zijn been en rug. Hij moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van dit incident en roept getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. 2018395662

Lees verder...
Politie controleert verdachte auto en vindt verboden wapens

Almelo - Bij de controle van een auto aan de Zuilenburg in Almelo vond de politie in de nacht van 18 op 19 augustus twee vuurwapens en een taser. Alle vier inzittenden van de auto zijn aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de twee vuurwapens niet echt waren, maar het hebben ervan is evengoed strafbaar. Agenten waren onderweg naar een melding van een vechtpartij waarbij een donkere auto betrokken zou zijn. Onderweg kwamen zij een auto tegen die leek op de auto die bij de melding was beschreven. Bij controle van de auto vonden de agenten een pistool, een automatisch wapen en een taser. Omdat niet direct vastgesteld kon worden van wie van de inzittenden de wapens waren, werden alle vier mannen die in de auto zaten aangehouden. Onderzoek wees al snel uit dat de twee vuurwapens niet echt waren, maar omdat ze zo op echte wapens lijken en is het hebben van deze nepwapens ook strafbaar. De verdachten, twee mannen van 34 en 56 jaar uit Almelo, een 36-jarige man uit Enschede en een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, zijn ingesloten voor verhoor.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Schietpartij in Heseveld [Foto+Video]

Nijmegen - Vrijdagmiddag zijn er rond 13:10 meerdere schoten gelost op het kruispunt Steven Vennecoolstraat met de Daniëlsweg in Nijmegen. De politie meldt dat er meerdere schoten zijn gelost door verschillende betrokkenen. Dit gebeurde vanuit een of twee rijdende auto's. De politie meldt dat er een zwarte Volkswagen Golf of Polo is weggereden na het incident die mogelijk betrokken is geweest bij het incident. Mogelijk was er ook een BMW bij het incident betrokken. De schutters zouden het op elkaar gemunt hebben. Niemand is gewond geraakt. De omgeving is een geruime tijd afgezet geweest vanwege spooronderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Lees verder...
Parkeerverbod Rozenlaan vanwege bekerwedstrijd Excelsior Maassluis-PSV

Excelsior Maassluis voetbalt op woensdag 26 september 2018 tegen PSV. Vanwege de verwachte belangstelling voor deze bekerwedstrijd geldt er in de Rozenlaan een parkeerverbod. Van 15.00 tot 21.00 uur mag niet langs deze weg worden geparkeerd. Het parkeerverbod is nodig om te zorgen voor een optimale doorstroming in de Rozenlaan. Vanwege de bekerwedstrijd is er extra verkeer en de hulpdiensten moeten deze weg zonder oponthoud kunnen gebruiken. Doorlaatbewijs bewoners De parkeerterreinen bij de Mimosastraat, Olympiahal en Lavendelstraat zijn 26 oktober alleen toegankelijk voor bewoners met een doorlaatbewijs. Alleen op vertoon van dit bewijs dat Excelsior Maassluis onder de buurtbewoners verspreidt, kunnen zij op deze terreinen parkeren. Kom op de fiets Bezoekers uit Maassluis worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets naar de wedstrijd te komen. Hiervoor is op het terrein achter de sporthal extra ruimte voor het stallen van fietsen gereserveerd. Parkeerplaatsen auto's Komt u toch met de auto dan kunt u op de volgende plaatsen parkeren: aan het Kastanjedal. Op 26 september wordt het parkeerverbod voor het Kastanjedal van 15.00 tot 21.00 uur opgeheven. In- en uitritten moeten vrijgehouden worden zodat bewoners van het Kastanjedal zonder hinder hun woningen kunnen bereiken of verlaten. op het parkeerterrein bij het Lentiz aan het Kastanjedal op het parkeerterrein bij winkelcentrum Koningshoek op het parkeerterrein bij Boekestijn in Maasland Volg instructies op De politie en de verkeersregelaars/evenementengeleiders doen er alles aan om er een geweldige voetbalavond van te maken, volg daarom hun instructies op.

Lees verder...
Man steelt sporttas vol met boodschappen bij Albert Heijn aan de Mesdaglaan

Op donderdagmiddag 20 september is er bij de Albert Heijn aan de Mesdaglaan in Maassluis een sporttas vol met boodschappen gestolen. De politie gaf het volgende signalement op: een blanke man, rond de 60 jaar oud en droeg een wit petje, spijkerbroek en spijkerjas. De man had ook een zwarte sorttas bij zich vol met gestolen spullen. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844 of Anoniem. via 0800-7000

Lees verder...
BHV.NL, meer dan opleiden alleen

Het hoofdkantoor van BHV.NL mag dan wel gevestigd zijn in Nijmegen, maar de instructeurs van BHV.NL rijden dagelijks het hele land door om trainingen te geven. Geen uithoek is te ver, zelfs de Waddeneilanden doen ze aan. Daarnaast zit het Nijmeegse bedrijf niet stil en is het volop in ontwikkeling. De ene na de andere innovatie wordt gelanceerd, met als nieuwste aanwinst: BHVcontinu. BHVcontinu, een innovatie die leren vergemakkelijkt Natuurlijk wil je dat je BHV’ers jaarlijks hun kennis en kunde op niveauhouden door het doen van een herhalingscursus. Maar eens per jaar oefenen is niet voldoende.Herhaling is kracht! BHV.NL lanceert daarom BHVcontinu. Een online platform dat ervoor zorgt dat het kennisniveau van jouw BHV’ers altijd up to date is, zonder dat daar veel tijd en energie in gaat zitten.Tijd die veel organisaties niet hebben. De theorie wordt aangeboden in blokjes van maximaal 5 minuten.Daarmee is BHVcontinu hét alternatief voor langdurige e-learningmodules of dikke studieboeken. BHVassist Hoe zet jeals grote organisatie, in geval van een calamiteit, je BHV’ers goed in? Dat is vooral lastig als niet altijd duidelijk is welke BHV’ers op een bepaald moment in huis zijn. Met BHVassist is dat verleden tijd. In de uitgebreide online omgeving, en app die je installeert op de smartphones van je BHV’ers, zie je direct hoeveel en welke bedrijfshulpverleners in huis zijn en wie welke hulp kan verlenen. En met de nieuwste update kan alarmeren nu nog gerichter en gedetailleerder! Veiligheidstrainingen.nl Risico’s in openbare gelegenheden nemen steeds ergere vormen aan. Risico’s waar je geen grip op hebt, maar waar je je als organisatie wel goed op kan voorbereiden. Daarom is sinds juni 2018 het aanbod van BHV.NL verder uitgebreid met veiligheidstrainingen.nl, met trainingen op het gebied van preventie, crisismanagement, ongewenst gedrag, conflictbeheersing en diefstal. Met al deze innovaties komt BHV.NL nog dichter bij het doel om Nederlands steeds veiliger te maken.

Lees verder...
Duo betrapt bij looddiefstal

Ede - Donderdagmiddag zijn twee mannen uit Ede (43) en Rekum (35) aangehouden voor diefstal van lood. Het duo werd op het dak van een gebouw aan de Nieuwe Kazernelaan in Ede, gesnapt door toezichthouders. Het duo had gereedschap bij zich dat de diefstal makkelijker maakte. Zowel het weggenomen lood dat al was klaargezet, als het gereedschap zijn inbeslaggenomen. Het duo is na hun aanhouding ingesloten in het politiebureau in Ede.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws