17-jarige aangehouden na beroving

Almelo – De politie heeft op dinsdag 24 april rond 14.40 uur een 17-jarige jongen uit de gemeente Overbetuwe aangehouden die wordt verdacht van een beroving kort ervoor plaats had gevonden.

Hij zou een 16-jarige Almeloër hebben bedreigd met een wapen en geld afhandig hebben gemaakt. De 17-jarige jongen is overgebracht naar het bureau; hij zal daar worden gehoord.

Lokaal nieuws

Politie controleert bij wegwerkzaamheden

Almelo - De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden aan de Wierdensestraat ter hoogte van de Mans Kapbargtunnel. Vanwege de wegwerkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. De controle kwam tot stand na meerdere klachten over de snelheid bij de wegwerkzaamheden. In totaal heeft de politie 85 voertuigen gecontroleerd, waarbij de excessen staande zijn gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 58 km/u. 95 procent van alle voertuigen reed te snel. De wegwerkers waren zeer te spreken met de aanwezigheid van de politie. De controles zullen in de toekomst vaker gehouden worden.

Lees verder...
Medicijnen verloren

Almelo - De politie meldt dat er medicijnen verloren in de omgeving van Manderveen / grensstreek met Duitsland en roept mensen op als die dit vinden te brengen naar de politie of apotheek. Het gaat om een baxterrol met verschillende medicijnen.

Lees verder...
Getuigen gezocht van een straatroof

Almelo - Op maandagavond omstreeks 19:00 uur vond er een straatroof plaats op de Winkelsteeg in Almelo. De straatroof werd gepleegd door drie jongens met het volgende signalement; Persoon 1: Nederlandse man, 16/17 jaar, lange man 1.90 meter lang, smal figuur, blond lang haar naar achteren een soort van dreadlocks , wit t-shirt, blauwe spijkerbroek, witte sportschoenen. Persoon 2: Donkere getinte man, vermoedelijk van Turkse afkomst, 16/17 jaar, 1,70 meter lang, zwart haar, was een wat dikkere man, gekleed in een zwart vest met capuchon, zwarte trainingsbroek met de kleuren van een voetballogo. Persoon 3: Getinte man, vermoedelijk Marokkaans, 18 jaar, lengte 1,80 meter, de man had een baard en snor, normaal postuur, blauwe broek met gaten op knieën, Canadian Goosse winterjas met capuchon. Deze drie jongens dreigden met geweld en dwongen daarmee het slachtoffer om zijn zakken leeg te maken. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heb je iets gezien of herken je een van de bovenstaande jongens aan het signalement dan hoort de politie dat graag. Je kunt contact met ons opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Lees verder...
Auto brand volledig uit

Almelo - In de nacht van zaterdag op zondag 13 mei is er een auto uitgebrand aan de G.T. Rietveldstraat. De melding kwam rond 1:30 bij de meldkamer binnen. De politie heeft geprobeerd met een poederblusser het vuur te blussen maar slaagde daar niet in. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto al in lichterlaaie. Het voertuig brandde volledig uit. De auto is afgesleept door een berger. Waardoor de brand is ontstaan is niet beken.

Lees verder...
Brand in supermarkt

Almelo - Zaterdag 12 mei omstreeks 16.05 uur werd er een brand gemeld bij supermarkt Coop Almelo aan de Apollolaan. De supermarkt werd ontruimd en de brandweer kreeg de brand snel onder controle. Ook het personeel reageerde alert waardoor erger kon worden voorkomen. De oorzaak van de brand was een technisch probleem. 1 Er raakte niemand gewond. Aan de hand van camerabeelden werd duidelijk dat een minderjarig meisje bij deze brand betrokken was. (jonger dan 10 jaar) De ouders van het meisje zijn in kennis gesteld. Niemand is gewond geraakt.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Traumahelikopter ingezet bij medisch incident

Nijmegen - Maandag even na 18:00 zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een medisch incident in een woning aan de 15e straat van de Voorstenkamp. Hulpdiensten rukte massaal uit waaronder de traumahelikopter. Op het plein waar de heli ging landen lagen verschillende delen van een gesloopte skelter die rond konden gaan vliegen als de heli ging landen. Fotograaf Jesse van den Hater, van 112Nijmegennieuws, heeft er voor gezorgd dat dit van het plein verwijderd werd, zodat de heli zonder problemen kon landen. De 112fotograaf is er dus niet alleen voor de foto, maar heeft de veiligheid op nummer 1 staan! Het betrof een medisch incident met een baby. De trauma arts is meegereden in de ambulance naar het ziekenhuis. Over de toestand van het slachtoffertje is niets bekend. Het incident trok veel bekijks.

Lees verder...
Gewonde en drie aanhoudingen bij steekpartij Tunnelweg

Nijmegen - Vanmiddag is omstreeks half vijf een man gewond geraakt op de Tunnelweg. Hij werd neergestoken. De politie kreeg omstreeks half vijf melding van de steekpartij. Meerdere eenheden van de politie en een ambulance zijn ter plaatse gegaan. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie sprak met meerdere getuigen. Drie personen zijn aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Als u getuige bent geweest en u heeft nog niet met de politie gesproken, bel dan met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bron: Nieuws uit Nijmegen

Lees verder...
Roemeen bij grote politieactie Venlo aangehouden voor bezit van 600 kg apaan .

Venlo - Vorige week is tijdens een grote politiecontrole bij de grensovergang Venlo met Duitsland een Roemeense man aangehouden voor bezit van 600 kg apaan . Apaan is een grondstof voor synthetische drugs . Deze politie-actie was een onderdeel van een landelijke politie-actie actie tegen rondtrekkende criminele bendes , met medewerking van de Douane ,Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst , Duitse politie en Belgische politie .

Lees verder...
Inbrekers betrapt in woning Venlo .

Venlo - Zondagmiddag rond 15.00 uur is er een inbraak gepleegd in een woning aan de Stalbergweg in Venlo . Twee inbrekers in de woning werden verrast toen de zoon de huizes thuis kwam . Het inbrekersduo gebruikte een smoes waarom zij in de woning aanwezig waren . Vervolgens sloegen de inbrekers op vlucht en reden weg in een Mercedes E-Klasse uit 2006 met Duits kenteken .  Mogelijk afkomstig uit Viersen . Kleur van de auto is niet bekend . De zoon bleef ongedeerd . Of het inbrekersduo iets buit hebben gemaakt is niet bekend .  

Lees verder...
Brandweer gealarmeerd voor brandmelder in woning.

Rhenen -- Op zondagavond is de brandweer geallarmeerd voor een assistentieverzoek op de Donderberg in Rhenen, vanwege een afgaande brandmelder in een woning. Omdat de bewoners niet thuis waren ging de brandweer vanaf buiten kijken naar de mogelijke oorzaak. De brandweer heeft besloten de bewoners op te laten halen door de politie op hun locatie. Toen de politie met spoed vertrokken was richting de locatie van de bewoners, kwamen de bewoners niets vermoedend aanrijden.  Na een controle bleek er niets aan de hand te zijn. De mogelijke oorzaak van de melding bleek een barbecue bij de buren te zijn.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws