Politie houdt twee mannen aan in onderzoek Randochat

Almelo – De politie heeft inmiddels twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de berovingen in Almelo. Het betreft een 19-jarige en een 21-jarige man uit Almelo.

Bij deze berovingen maakten de slachtoffers via de app Randochat een afspraak waarna zij werden beroofd. De politie stelde een onderzoek in nadat er meerdere aangiftes zijn binnengekomen.

De politie gaat verder met het onderzoek en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.
Slachtoffers kunnen zich melden

Eventuele slachtoffers die ook beroofd zijn nadat zij een afspraak maakten met Kimberly uit Almelo via de Randochat kunnen zich nog steeds melding bij de politie via het meldformulier.
Politie zoekt getuigen

Mensen die informatie over deze zaak hebben, kunnen zich melden bij de politie of zij kunnen hun melding anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem.

Lokaal nieuws

Verdachte aangehouden voor straatroof

Almelo - De recherche hield op dinsdag 19 juni een 18-jarige man uit Almelo buiten heterdaad aan op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof. Het slachtoffer had via een datingsite een afspraak gemaakt met een vrouw die hij op 23 april op de Willem de Clerqstraat zou ontmoeten. Toen hij op de afgesproken plaats aankwam trof hij geen vrouw aan, maar stonden er twee mannen hem op te wachten. Onder dreiging van geweld werd hij bestolen van diverse eigendommen. De recherche startte een onderzoek dat resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Lees verder...
Politie zoekt eigenaar gereedschap

Almelo - Zondagmorgen is de politie gealarmeerd door een hardloper die gereedschap in een sloot zag liggen aan de Bolshoekweg. De politie ging ter plaatse en trof ter hoogte van de brug over de Loolee het gereedschap op de foto aan. De politie vermoed dat het gereedschap afkomstig is van diefstal maar kon geen aangifte ervan vinden in het systeem. Mogelijk weet de eigenaar nog niet van de diefstal af. Herken jij het gereedschap neem dan contact op met de eigenaar en/of politie zodat dit weer bij de rechtmatige eigenaar terecht kan komen. Zaaknummer: 2018266609

Lees verder...
Ernstige aanrijding A35

Almelo - Vanwege een ernstige aanrijding is de A35 deels afgesloten meldt de politie. Het gaat hier om de A35 rechts ter hoogte van Borne. Advies is om de A35 te vermijden zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Lees verder...
Politie houdt jongen aan voor ernstig zedenmisdrijf

Almelo - De politie hield op woensdagochtend 13 juni een 17-jarige jongen uit Almelo aan op verdenking van betrokkenheid bij een ernstig zedenmisdrijf in de nacht van 29 op 30 mei. Het incident vond plaats in de omgeving van de Kolthofsingel. Na het incident meldde het 48-jarige slachtoffer zich bij de politie. De recherche startte direct een onderzoek. Dit betekende dat er uitgebreid sporenonderzoek werd gedaan op en rondom de plaats van het misdrijf. In de omgeving werd met een speciale speurhond gezocht naar sporen. Ook werd de hulp van publiek ingeroepen. In het onderzoek kwam de 17-jarige naar voren als verdachte. Hij werd woensdagochtend op zijn woonadres aangehouden en is ingesloten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het zedenmisdrijf. Vrijdag 15 juni wordt hij voorgeleid bij de Rechter-Commissaris. De politie zocht ook nog een tweede betrokkene. Van deze man is de identiteit bekend. Hij wordt op dit moment niet verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.

Lees verder...
Drie woningen onbewoonbaar door brand

Almelo - Bij een grote brand aan de Pater Bleijsstraat in Almelo hebben drie woningen dusdanig veel schade opgelopen, dat ze onbewoonbaar zijn. Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte geregeld. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is onbekend. Rond 23.30 uur op woensdag 13 juni kwam bij de meldkamer de melding van een brand op de zolder van een woning aan de Pater Bleijsstraat in Almelo. De bewoners hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen. De brand was al snel uitslaand en daarom heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. In totaal is de brand met behulp van personeel van drie blusvoertuigen en een autoladder bestreden. Uit voorzorg is het gehele blok met negen woningen ontruimd. De twee aangrenzende woningen hebben brand- en waterschade opgelopen en zijn daardoor tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners van de overige zes woningen kunnen wel terug. De woning waar de brand gewoed heeft, is op de boven verdiepingen totaal uitgebrand. De brandweer kon na een klein uur het sein brand meester geven. Het nablussen duurt nog geruime tijd. Ongeveer 25 brandweermensen uit de kazernes van Almelo, Vriezenveen en Tubbergen zijn ingezet bij het bestrijden van de brand. Er zijn geen gewonden gevallen en de oorzaak is nog niet bekend. Persbericht: BrandweerTwente

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Rollerbank controle goed bezocht

Lelystad - Donderdagavond vond de rollenbank controle plaats tussen 19:00 en 20:00 waar men hun tweewieler kon laten testen zonder een bekeuring te ontvangen. Meer dan 20 bestuurders lieten hun brom of snorfiets controleren. Bij de controle kregen vijf bestuurders het advies om hun bromfiets af te laten voeren om een bekeuring en/of WOK melding in de toekomst te voorkomen. De politie spreekt van een groot succes.

Lees verder...
Gewonden bij aanrijding tussen personenauto's

Lelystad - Donderdagmiddag heeft rond 16:00 er op de kruising Larserringweg met de Zeebiesweg een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Hulpdiensten waren massaal gealarmeerd, maar een gealarmeerde traumahelikopter werd al tussentijds geannuleerd. Twee personen zijn gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto's af te voeren.

Lees verder...
Bosbrand blijkt afvalbrandje

Lieren - De brandweer rukte donderdagmiddag uit voor een bosbrand aan de Wittekruisweg in Lieren. Met vier voertuigen rukte de brandweer uit naar de brand, toen het eerste blusvoertuig ter plaatse was bleek er geen bosbrand te zijn maar een afvalbrandje zorgde voor de enige rookontwikkeling. Het eerste blusvoertuig gaf dan ook al snel het sein brandmeester, waarop de overige voertuigen retour konden

Lees verder...
Getuigenoproep aanrijding met dodelijke afloop Vrije Geer

Amsterdam - Woensdag 20 juni heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Vrije Geer. Hierbij is een 85-jarige fietser ernstig gewond geraakt, deze overleed kort daarna in het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen. De fietser kwam uit de richting van de Osdorperweg naar de richting van Kortrijk. De automobilist kwam uit de richting van Kortrijk in de richting van Ditlaar. De fietser kwam uit de richting van de Osdorperweg en ging naar de richting van Kortrijk. De automobilist kwam uit de richting van Kortrijk in de richting van Ditlaar. Getuigenoproep De politie heeft enkele getuigen gesproken maar is nog op zoek naar andere getuigen. Heeft u iets gezien van deze aanrijding neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Vrachtwagen ramt auto: getuigen gezocht

Amersfoort - Een vrachtwagen ramt op de A28 bij afrit Amersfoort meerdere keren tegen de achterkant van een personenauto. De chauffeur rijdt door en de oorzaak is onbekend. De recherche zoekt getuigen. Een 51-jarige automobilist uit Amersfoort rijdt dinsdag 19 juni in zijn BMW over de A1, komende vanuit de richting van Amsterdam in de richting van Apeldoorn. Rond 07.50 uur pakt hij de afslag A28 richting Utrecht en voegt in tussen een personenauto en een vrachtwagen. De vrachtwagen rijdt achter hem en uit het niets ramt hij de auto. De vrachtwagen blijft vervolgens de auto duwen, waarna de motor van de auto afslaat. De bestuurder van de auto weet uiteindelijk de auto in de richting van afslag Amersfoort te sturen en komt zo los van de vrachtwagen. Op de vluchtstrook ziet de automobilist dat de vrachtwagen doorrijdt. Gelukkig is de bestuurder niet gewond geraakt, maar hij is wel erg geschrokken. De auto heeft verschillende beschadigingen aan de achterzijde. Signalement vrachtwagen De vrachtwagen en de aanhanger waren blauwkleurig en had mogelijk een buitenlands kenteken. Getuigen gezocht De recherche is een onderzoek gestart naar deze aanrijding en zoekt getuigen. Heeft u rond 07.50 uur het incident gezien op de A28? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche in Amersfoort via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws