Vrachtwagen vast onder viaduct

2018-07-05 16:17:51

Almelo – Donderdagmiddag is een chauffeur met zijn vrachtwagen klem komen te zitten onder het viaduct aan de Schuilenburglaan.

Door de klap is de vrachtwagen gedeeltelijk gekanteld. Omstanders hebben de chauffeur geholpen om uit de cabine te komen. Hij raakte niet gewond. De Schuilenburglaan was afgesloten voor het verkeer tot de truck geborgen is.

Lokaal nieuws

Handel in (hard)drugs, vier aanhoudingen

Almelo - Dinsdag 10 juli werd er een actie gehouden in de Gagelstraat in Almelo in verband met het handelen in (hard)drugs. Het onderzoek werd gestart omdat er meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen. Bij deze actie zijn vier personen aangehouden. Ook zijn er op 2 adressen zoekingen gedaan. De aanhoudingen vonden plaats op meerdere plekken in Almelo. Helaas kan de politie in verband met het onderzoek nog niet meer informatie geven. Dit ook omdat een aantal verdachten in beperkingen zitten. Het onderzoek is in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Lees verder...
Gebroken neus na mishandeling

Almelo - Zondag 8 juli tussen 04.00 en 04.30 uur vond er een mishandeling plaats op de hoek Grotestraat/Schuttenstraat in Almelo. Een 19-jarige jongen stond daar met wat vrienden na te praten over de gezellig avond. Hij kwam aan de praat met een nog onbekende jongen. Op een gegeven moment sloeg de stemming om. De 19-jarige jongen wilde daarop weglopen maar werd ineens door een andere jongen vastgepakt. Direct daarop kreeg hij een kopstoot waardoor hij letsel op liep. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht en moest zich melden in het ziekenhuis. Daar bleek dat zijn neus gebroken was. Op 9 juli werd er aangifte gedaan en daarop is de politie een onderzoek gestart. Er is een signalement van de jongens welke bij de mishandeling betrokken zijn: Jongen 1: - Blanke jongen, circa 17 – 20 jaar, , circa 185 cm lang - Slank postuur en donkerblond kort haar - Donkergroen kort zomerjasje Jongen 2: (gaf de kopstoot) - Blanke jongen, circa 17 – 20 jaar, circa 185 cm lang - Slank postuur en blond haar, rechtop - Kleding onbekend De camerabeelden van dit voorval zijn opgevraagd en zullen worden bekeken. Ook roept de politie getuigen op om zich te melden. De betrokken jongens doen er goed aan om zich te melden zodat de zaak verder uitgezocht kan worden. Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 voor tips!

Lees verder...
Als elke minuut telt….

Almelo - Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of een ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten zij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt ons dit ook meestal. De politie vind het belangrijk om open te zijn over hoe snel we er zijn als het er toe doet (de reactietijden). In de infographic is te zien hoe het met de reactietijden gesteld is in de gemeente Almelo. In de maand juni werd er bij ongeveer de helft van de meldingen ook de brandweer of een ambulance gestuurd naar het zelfde incident. In 83 gevallen was de politie binnen de 15 minuten ter plaatse. Vijf keer kwam het voor dat een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig was om hulp te bieden. Twee keer kwam het voor dat een inzet werd afgebroken en politie niet meer nodig was, hierbij is sprake van een afgebroken inzet. In zeven gevallen is de politie, op het moment dat zij ter plaatse kwamen, direct begonnen met handelen en zijn zij vergeten om ter plaatse te melden waardoor er geen automatisch reactietijd geklokt kon worden. Helaas was de politie 1 keer net buiten de 15 minuten ter plaatse.

Lees verder...
Meerdere vernielingen

Almelo - Vanmorgen kreeg de politie meerdere meldingen over vernielingen aan de Hofkampstraat, Grotestraat en Schipbeekstraat. Om 03.50 uur zag een getuige dat een groep jongeren van circa 18 jaar diverse vernielingen pleegden. Ook waren er enkele meisjes bij deze groep. Agenten troffen helaas de groep niet meer aan. Wel werden er in de omgeving diverse vernielingen geconstateerd. Zo werd een vernielde autospiegel aangetroffen. Ook stonden er enkele zware bloembakken op straat. Diverse automobilisten moesten hiervoor uitwijken en konden soms maar net een aanrijding vermijden. Er is een onderzoek ingesteld en getuigen kunnen zich melden. Misschien heeft er iemand camerabeelden op de Hofkampstraat/Schipbeekstraat. Ook bekijkt dee politi de camerabeelden van het centrum om te zien of de groep in beeld komt. Informatie kan doorgegeven worden via 0900-8844

Lees verder...
Twee verdachten aangehouden dankzij alerte getuigen

Aadorp - Donderdag 5 juli omstreeks 21.20 uur werd er een inbraak ontdekt aan de Gravenweg in Aadorp. Terwijl agenten deze inbraak onderzoeken en de aangifte opnemen ziet een alerte getuige een busje rijden in een doodlopend stukje van deze straat. De agenten werden gewaarschuwd en troffen het busje aan. In het busje zaten twee mannen. Agenten konden de mannen aan de inbraak linken en ze werden daarom aangehouden. Het gaat hier om mannen van 41 en 23 jaar afkomstig uit Almelo. De mannen zijn ingesloten op het arrestantencomplex in Borne. Het onderzoek gaat verder. Mogelijk hebben meer buurtbewoners de mannen al eerder gezien. Mogelijk is er eerder die dag ook een scooter in de buurt van de Gravenweg gezien. De politie komt graag in contact met getuigen. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

22-jarige Maaslander dertig dagen langer vast voor brandstichting

De 22-jarige Maaslander die verdachte wordt van brandstichting in Maassluis, blijft dertig dagen langer vastzitten. Dit bepaalde de rechtbank recentelijk. Agenten surveilleerden zondagochtend 1 juli omstreeks 04:30 uur en ontdekten brand op een boot, die aan de Noordvliet Noordzijde in Maassluis lag. Korte tijd later hielden agenten op de Delkamp een 22-jarige man uit Maasland aan voor brandstichting. Op 3 juli verlengde de rechter-commissaris zijn voorarrest met twee weken. Of de Maaslander iets te maken heeft met de andere branden is niet bekend en wordt onderzocht. De raadkamer bepaalt over dertig dagen of de verdachte wederom langer vast blijft zitten. Aldus de WOS.

Lees verder...
Brand in houtopslag achter woning in Echteld.

Echteld - Op zondag 15 juli is de brandweer met spoed uitgerukt voor een woningbrand op de meersteeg in Echteld. Eenmaal terplaatse bleek het niet te gaan om een woning maar om een houtopslag dicht achter de woning. De brandeeer is direct begonnen met koelen van het riettedak van de woning. Daarna hebben ze de brand geblust in de houtopslag. Ook stond in de houtopslag een kleine zitmaaier. Deze hebbenze helaas niet meer kunnen redde. Mogelijk is de oorzaak een raam geweest het zogeheete vergrootglas effect, dit is alleen niet meer te bevestigen.

Lees verder...
Brand in loods aan de Klim

Drachten - Zondagochtend is er rond 7:00 brand uitgebroken in een loods achter een woning aan De Klim. Er werd door de brandweer al snel opgeschaald naar grote brand. Meerdere eenheden van de brandweer waren snel ter plaatse en er kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar de woning. Even na achten kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Er werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Lees verder...
Brandweer rukt uit voor brandende motor in Beekbergen

Beekbergen - Zaterdagmiddag rukte de brandweer groots uit nadat een motor vlam vatte op de Oude Arnhemseweg tussen Beekbergen en de Woeste Hoeve. De meldkamer schaalde snel op naar het sein 'middelbrand' waarop ook brandweer Hoenderloo, Apeldoorn Zuid en de OvD ter plaatse kwamen. Dit had te maken omdat door de droogte de berm ook vlam kon vatte. De brandweer uit Beekbergen had het vuur snel onder controle en kon het zelf af, overige eenheden gingen dan ook retour. De motorrijder raakte wonder boven wonder niet gewond. De motor is volledig uitgebrand en wordt door een berger opgehaald. Door de brand is het wegdek zwaar beschadigd. Er zitten een paar grote gaten in het asfalt van een paar centimeter diep. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Lees verder...
Politie houdt twee mannen aan na zware mishandeling

Eindhoven - Vannacht rond half 6 ontstond op het Stratumseind in Eindhoven een ruzie tussen een groep personen die uitmondde in een vechtpartij. Aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. Bij de vechtpartij zijn diverse zware mishandelingen gepleegd. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een man van 28 jaar uit Eindhoven is in het ziekenhuis behandeld aan onder meer een gebroken jukbeen en verschillende schaafwonden en blauwe plekken. Het tweede slachtoffer is een 30 jarige man uit Eindhoven. Beide mannen zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Getuigenoproep De politie heeft twee verdachten aangehouden, een 27 jarige man uit Boxtel en een 18 jarige man uit Enschede. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De mishandeling is vastgelegd op camera’s. Desondanks zoekt de politie naar getuigen. Heeft u ook iets gezien? Dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws