Nieuwe informatie in moordzaak Almelo, politie zoekt schrijver van een anonieme brief

Almelo – Het politieteam dat de moord op de 74-jarige Sumbat Dawood Boghos onderzoekt, komt graag in contact met de schrijver van een anonieme brief. Mogelijk heeft de briefschrijver belangrijke informatie die helpt bij het oplossen van de moord. Onlangs werd ook bekend dat een op de Schapendijk aangetroffen mes zeer waarschijnlijk het moordwapen is. De politie roept opnieuw getuigen op om zich te melden. Het levenloze lichaam van Sumbat werd op vrijdag 19 december 2014 aangetroffen in zijn woning aan het Muiderslot in Almelo. Direct startte de politie een grootschalig onderzoek. Er werd uitgebreid forensisch onderzoek gedaan in en rond de woning. Ook werd de buurt uitgekamd om sporen te vinden van het misdrijf. Veel getuigen werden gehoord, tot op heden helaas zonder resultaat.

Brief met concrete informatie over het misdrijf
De anonieme brief was geadresseerd aan de politie. In de brief wordt concrete informatie genoemd over het misdrijf. De politie heeft deze informatie uitgebreid onderzocht, maar dit leidde niet tot resultaat. Daarom komt de politie graag in contact met de anonieme briefschrijver. Mogelijk heeft deze nog aanvullende informatie die kan helpen bij het onderzoek.

Aangetroffen mes zeer waarschijnlijk moordwapen
In februari werd in een heg bij een school aan de Schapendijk een mes aangetroffen. Onderzoek door het NFI heeft nu uitgewezen dat dit mes zeer waarschijnlijk gebruikt is bij de moord op Sumbat. De vindplek ligt op een kilometer van zijn woning. Misschien zijn er mensen die op of na 19 december 2014 bij de bewuste school aan de Schapendijk iemand bij de heg hebben gezien. Ook hoopt de politie dat er getuigen zijn die informatie hebben over de route die de dader mogelijk heeft afgelegd vanaf het Muiderslot, via de school aan de Schapendijk.

Onbekende automobiliste
Eerder in het onderzoek riep de politie een nog onbekende automobiliste op om zich te melden. De vrouw parkeerde op vrijdag 19 december haar auto op het Muiderslot en liep richting de sporthal. Opvallend was dat ze haar auto fout parkeerde, waarbij ze een andere auto klemzette. De vrouw heeft mogelijk iets gezien wat kan helpen in het onderzoek.

Beloning van 15.000 euro
Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Heeft u informatie, maar wilt u anoniem blijven? Bel dan het Team Nationale Criminele Inlichtingen op telefoonnummer 079-3458999. Zij gaan vertrouwelijk om met uw informatie. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van het misdrijf. (bron: Politie Oost-Nederland)