Ploertendoder en tasers aangetroffen

17/05

Foto: Politie

17/05

Foto: Politie

17/05

Foto: Politie

17/05

Foto: Politie

Op dinsdag 16 mei omstreeks 09:50 uur werd er door een 27-jarige man gebeld naar de meldkamer van de politie.

De man gaf aan dat hij opgehaald wilde worden door agenten omdat hij anders niet voor de gevolgen van zijn eigen gedrag instond naar eigen zeggen. De man gaf aan bang te zijn andere mensen wat aan te zullen doen. Ter plaatse bij de woning hebben agenten geprobeerd de man te kalmeren. Helaas had dit niet het gewenste effect. De man pakte vervolgens een taser uit zijn zak en liet deze een paar keer ‘knetteren’ in het bijzijn van de agenten. Daarna stopte hij de taser weer terug in zijn zak. Hierop is de man aangehouden voor verboden wapenbezit.

Hij is overgebracht naar het Arrestantencomplex waar ook een GGD arts is gewaarschuwd voor een beoordeling. Daarnaast is er een zoeking geweest in een woning van een familielid van de man. In die woning werd nog een paralyser, een ploertendoder en een zelfgemaakt explosief aangetroffen. Alle goederen zijn in beslaggenomen. De man zit nog vast voor onderzoek.