Geluidsoverlast, 21 meldingen afgelopen week

Almelo – Harde muziek, schreeuwende mensen, een dweilorkest in de buurt en vuurwerkoverlast. Zomaar een aantal voorbeelden van de in totaal 21 meldingen die bij de politie waren binnen gekomen van geluidsoverlast van afgelopen week. Afgelopen weekend ging het in totaal om 13 meldingen.

In sommige gevallen werd er op het moment dat de agenten ter plekke kwamen geen geluidsoverlast meer geconstateerd. In veel andere gevallen was de klacht zeker terecht. Met alle veroorzakers van overlast zijn afspraken gemaakt. Uiteindelijk heeft iedereen zich hier aan gehouden en hoefde de politie geen apparatuur in beslag te nemen of een bekeuring uit te schrijven. Al was het in enkele gevallen een “close call”.

De politie beseft dat de temperaturen lekker zijn om gezellig buiten te zitten. Elk jaar zien zij de meldingen van overlast toenemen als het weer beter begint te worden. Daarom wilt de politie iedereen verzoeken om een beetje rekening te houden met elkaar. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Daarom hebben zij een aantal tips:
– Geef je een feestje? Meld dit dan van tevoren even bij de buren. Zo zal de stap voor je buur om je aan te spreken op eventuele overlast ook minder groot zijn.
– Houd ramen en deuren zoveel mogelijk dicht.
– Spreek je bezoek aan wanneer ze lopen te schreeuwen voor jouw deur
– meld aanhoudende overlast ook bij de woningbouw/ vereniging van eigenaren.
– Probeer je gezonde verstand te gebruiken. Ga ’s nachts niet meer lopen schreeuwen/op je nieuwe stilleto’s door het huis/ vuurwerk afsteken enz. Dit zou je zelf ook niet kunnen waarderen.
– kijk of een buurtbemiddelaar eventueel iets kan betekenen bij aanhoudende problemen.
– voor meldingen van geluidsoverlast bel je 0900-8844 (geen 112)