Aanhouding na achtervolging

12/09

Stop politie

Almelo – Afgelopen nacht zagen agenten omstreeks 02:25 uur een auto rijden op de Schuttenstraat die opvallend rijgedrag vertoonde. Omdat uit de systemen bleek dat de bestuurder mogelijk ook niet over een rijbewijs beschikte, werd besloten de man een stopteken te geven.

De bestuurder van het voertuig gaf hier echter geen gehoor aan en verhoogde zijn snelheid. Vervolgens ontstond een achtervolging die uiteindelijk eindigde aan de Jan Steenstraat waar de bestuurder van het voertuig de macht over het stuur verloor en zijn auto tegen een lantaarnpaal parkeerde. De bijrijder van het voertuig sprong vervolgens uit het voertuig en ging er rennend tussenuit. De bestuurder werd na enig verzet aangehouden. Hem is uiteindelijk artikel 5 (gevaar of hinder op de weg veroorzaken), het rijden zonder rijbewijs, het veroorzaken van een aanrijding en verzet bij aanhouding ten laste gelegd.