Hennepkwekerijen opruimdag

19/12

Foto:Politie

De politie heeft op maandag 18 december  vier hennepkwekerijen ontmanteld. Dit na aanleiding van meerdere tips over vermoedelijke kwekerijen. Alle kwekerijen zaten in woningen , waarnaast gezinnen met jonge kinderen wonen. Door de actie zijn gevaarlijke situaties voorkomen.

De kwekerijen zijn aangetroffen naast de Botniastate en Dahliastraat en in twee woningen aan de Johan Jongkindstraat . Bij twee woningen werd de stroom gestolen en bij de andere twee woningen zag de politie hoe de kwekers levensgevaarlijke vertakkingen hadden gefabriceerd. Bij één woning trof de politie 700 planten aan , die blijkbaar net geoogst waren.

Er zijn drie personen aangehouden en zij hebben een verklaring afgelegd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen, ongeveer 1100, planten en bijbehorende apparatuur is door de politie in beslag genomen en vernietigd.

Het onderzoek gaat door en de politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. Zowel de Gemeente Almelo als de woningbouwverenigingen ontvangen van de politie een rapportage, zodat zij eventueel maatregelen kunnen treffen.  Hierbij valt te denken aan het sluiten van een woning of het opzeggen van de huur.