Grote politieactie Nieuwstraatkwartier [VIDEO]

Almelo – Vanochtend iets na 5 uur heeft de politie op meerdere plaatsen in de wijk Nieuwstraatkwartier woningen, loodsen en garages doorzocht. De actie vond plaats in samenwerking met onder andere de Belastingdienst en de Gemeente Almelo (o.a sociale recherche, bouw- en woningtoezicht)

Aangezien speciale arrestatie eenheden onder andere explosieven hebben gebruikt om zich toegang tot panden te verschaffen, kan het zijn dat er in de buurt knallen zijn gehoord. Dit gezamenlijke optreden heeft als doel om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te vergroten.

Bij de actie werden in totaal 13 aanhoudingen verricht. Er werd beslag gelegd op 13 voertuigen, in 18 woningen, 3 loodsen en 6 garages werden zoekingen verricht. Daarbij werden onder andere 3 hennepkwekerijen en een vuurwapen ontdekt. Ook werd er beslag gelegd op goederen die nodig zijn voor het aanleggen van kwekerijen en op administratie