Getuigenoproep: man tijdens stappen in gezicht geslagen met glas

2018-10-14 16:53:45

Foto: politie

Almelo – Een 20-jarige man uit Almelo is afgelopen nacht tijdens een avondje stappen gewond geraakt toen hij met een glas in zijn gezicht werd geslagen. Hij moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie zoekt de verdachte en roept getuigen op zich te melden.

Rond 2.15 uur ontstond er een opstootje in de uitgaansgelegenheid aan de Grotestraat in Almelo. De verdachte is er na het incident vandoor gegaan. De politie zoekt naar een blanke man van ongeveer 25 jaar, met een atletisch postuur en blond haar. Hij droeg gisteravond een blauwe trui of vest.

Getuigen gezocht!

Weet je wie deze man is? Of heb je het incident gezien of misschien zelfs gefilmd en heb je nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844.

Lokaal nieuws

Cijfers politie oktober

Almelo - Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of een ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zetten zij dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt hen dit ook meestal. Ze vinden het belangrijk om open te zijn over hoe snel ze er zijn als het er toe doet (de reactietijden). Daarom publiceren zij elke maand de lokale cijfers voor de Gemeente Almelo. In de infographic is te zien hoe het met de reactietijden gesteld is in de gemeente Almelo. In de maand oktober werd er bij veel meldingen ook de brandweer of een ambulance gestuurd naar het zelfde incident. In 62 gevallen waren de agenten binnen de 15 minuten ter plaatse. Twee keer kwam het voor dat een andere hulpdienst (ambulance of brandweer) er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig was om hulp te bieden. Helaas waren zij 1 keer net buiten de 15 minuten ter plaatse. De politie blijft ook komende maand natuurlijk hun best te doen om zo snel mogelijk hulp te verlenen daar waar nodig!

Lees verder...
21-jarige man mishandeld; getuigen gezocht

Almelo - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Maardijk. Zondag 11 november omstreeks 03.30 uur werd een 21-jarige man uit Almelo daar mishandeld door een agressieve automobilist. Het slachtoffer fietste op de Maardijk in de richting van het Polman stadion toen hij werd klemgereden door de bestuurder van een donkere Volkswagen, waarschijnlijk een Golf of Polo. De bestuurder, een jongeman tussen de 25-30 jaar stapte uit, mishandelde de fietser en gooide vervolgens zijn fiets in de sloot. De bestuurder was licht getint, kort donker haar dat aan de zijkant was opgeschoren en bovenop iets langer en een stoppelbaardje. Hij droeg een donkere lange jas. Daarna vertrok hij waarschijnlijk in de richting van de Ary Schefferstraat naar de Andreas Schelfhoutstraat. Wie weet er meer van deze mishandeling of over de bestuurder? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem 0800-7000. Zaaknummer: 2018509615

Lees verder...
Bromfietscontroles

Almelo - Donderdag 8 november werd er een bromfietscontrole gehouden op meerdere plekken in Almelo. Wij krijgen regelmatig klachten over te snel rijdende bromfietsen en daarom werd deze controle uitgevoerd. Bij deze controle werden in totaal 104 brom/snorfietsen gecontroleerd. Er werden 46 bonnen uitgeschreven voor verschillende feiten: - 31 x overschrijding constructiesnelheid - 1 x rijden tijdens een WOK status (wacht op keuring) - 8 x rijden zonder rijbewijs - 1 x gladde band - 2 x geen rem c.q. ondeugdelijke reminrichting - 1 snorfiets voorzien van een begrenzer - 2 x geen richtingaanwijzer aanwezig De hoogst gemeten constructiesnelheid was 95 kilometer per uur! Dit betrof een snorfiets. Voor alle voertuigen waarvan de constructiesnelheid te hoog was is een melding gemaakt bij het RDW, een zogenoemde WOK status. Deze brom c.q. snorfietsen moeten dus opnieuw gekeurd worden. De kosten hiervan zijn 64 euro. Ook zal de constructiesnelheid weer moeten voldoen aan de eisen. Al deze kosten komen voor rekening van de tenaamgestelde. Tijdens de controle werd een motorrijder door twee 15-jarige jongens bekogeld met kleine appels. De jongens gingen er snel vandoor. Agenten konden één van de jongens uiteindelijk achterhalen. Met behulp van de moeder van deze jongen kon de andere jongen ook achterhaald worden. Beide jongens hebben een pittig gesprek gehad op het politiebureau met de betrokken agenten. Als reden gaven de jongens dat ze het niet leuk vonden dat hun vrienden werden gecontroleerd.

Lees verder...
Twee mannen aangehouden voor identiteitsfraude/oplichting

Almelo - Afgelopen maandag en dinsdag heeft de politie twee mannen aangehouden voor oplichting en identiteitsfraude. Het gaat hier om een 37-jarige man uit Vriezenveen en een 34-jarige man uit Almelo. De woningen van de verdachten zijn door doorzocht i.v.m. dit onderzoek. Via internet werden er diverse pakketjes besteld op naam van de aangevers. De pakketjes werden bij centrale postpunten afgeleverd en daar opgehaald. Inmiddels zijn er 15 aangiftes gedaan. Dit aantal gaat vermoedelijk nog oplopen. De meeste slachtoffers zijn woonachtig in de Gemeente Twenterand. De politie zoekt hoe de verdachten aan de gegevens van de aangevers zijn gekomen. Vandaag zal de 34-jarige man worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Morgen is de beurt aan de 37-jarige man uit Vriezenveen. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lees verder...
Alcohol en drugs in het verkeer

Afgelopen weekend kregen vier bestuurders een proces verbaal vanwege het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Zaterdag 20 oktober werd een 30-jarige man uit Almelo gecontroleerd op de Virulyweg in Almelo. De man reed daar met een scooter. Bij controle bleek dat de man mogelijk onder invloed was van GHB. Ook werd er een hoeveelheid GHB bij de man aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex. Zondag 21 oktober omstreeks 02.30 uur werd een 23-jarige man uit Apeldoorn gecontroleerd. Hij reed slingerend over de Poulinkstraat met zijn auto. Bij controle bleek hij 325 UGL te blazen. Hij kreeg een rijverbod en een boete van 325 euro. Om 04.15 uur zagen agenten een 24-jarige automobilist uit Almelo rijden over de Hofkampstraat. Bij controle blies de man 420 UGL. Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt. Ook hij kreeg een rijverbod. Zondag 22 oktober omstreeks 02.20 uur controleerden agenten een 25-jarige automobilist uit Almelo. Bij de controle vielen direct de grote pupillen van de bestuurder op. Een speekseltest bevestigde het vermoeden van de agenten. De test was positief op het gebruik van THC. Er is een bloedproef gedaan en afhankelijk van de uitslag zal er proces verbaal worden opgemaakt.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Opnieuw autobrand in de maandereng

Ede - Dinsdagavond 11 december is er opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Dit keer aan de Avercampstraat. Het betrof een busje van vervoersbedrijf Noot. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd. Onderzoek moet uitwijzen of dit brandstichting is.

Lees verder...
Maassluizer vernielt diverse auto's in Honselersdijk

Op maandagmorgen 10 december heeft een 23-jarige Maassluizer tussen 7.00 en 7.30 uur meerdere auto's vernield in Honselersdijk. Een taxichauffeur die zich ermee bemoeide kreeg klappen. Op het bedrijventerrein Venus bij Royal FloraHolland in Honselersdijk heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hierbij werd de Maassluizer aangehouden. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter. Aldus de WOS.

Lees verder...
Prullenbak opgeblazen aan Santplaet in Maassluis

Recentelijk is er aan de Santplaet in Maassluis een prullenbak opgeblazen met vuurwerk. De hele prullenbak kan als verloren worden beschouwd. Reparatie zal de gemeente duur komen te staan.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen na explosie in flat in Maassluis

In een flat aan de Mozartlaan werden buurtbewoners vanavond opgeschrikt door een harde knal met een enorme ravage als gevolg. De brievenbussen van de flat bleken opgeblazen te zijn door vuurwerk. De politie is op zoek naar getuigen. Toen de politie arriveerde, troffen zij een puinhoop aan waarbij er tientallen brievenbussen verwoest op de grond lagen. Uit buurtonderzoek is gebleken dat het vermoedelijk om drie of vier jongens gaat die in het donker gekleed waren. De politie hoopt dat meer getuigen kunnen helpen bij het vinden van de verdachten. Vuurwerk is mooi, maar ook gevaarlijk. De consequenties van het afsteken van vuurwerk kunnen groot zijn: niet alleen voor mensen die gewond raken, maar ook voorwerpen, huizen en voertuigen die verwoest kunnen worden. Aldus de politie. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere bruikbare informatie over dit incident? Neem dan contact op via 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Lees verder...
Nieuwe aanhoudingen na ongeregeldheden intocht Sinterklaas

Eindhoven - De politie heeft dinsdagochtend zes personen gearresteerd die we ervan verdenken betrokken zijn te geweest bij wanordelijkheden tijdens een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november in Eindhoven. Tijdens die demonstratie op het Catharinaplein zocht een flinke groep tegendemonstranten de confrontatie met actievoerders van protestgroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Al in een vroeg stadium van de demonstratie trad de politie op. De groepen werden uit elkaar gehouden om verdere problemen te voorkomen. In totaal werden die dag al zes personen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging. Zo gooiden mensen met blikjes bier en eieren. Ook werd een agent geschopt. Protestgroep KOZP hield zich aan de vooraf gemaakte afspraken en leden werden voor hun eigen veiligheid tijdelijk ondergebracht bij het politiebureau. Onderzoek Sindsdien draait onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek. Het onderzoek richt zich op het opsporen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten tijdens en rond de demonstratie. De recherche betrok onder meer camerabeelden bij het onderzoek en heeft mede op basis daarvan deze zes nieuwe aanhoudingen verricht. Zij worden ook allemaal verdacht van openlijke geweldpleging. Deze verdachten zijn allemaal mannen uit Eindhoven en zijn tussen de 21 en 32 jaar oud. Ze zitten voorlopig vast voor verhoor en nader onderzoek. We sluiten niet uit dat op een later moment nog meer verdachten worden aangehouden.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws