Alcohol en drugs in het verkeer

22/10

Foto± politie

Afgelopen weekend kregen vier bestuurders een proces verbaal vanwege het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Zaterdag 20 oktober werd een 30-jarige man uit Almelo gecontroleerd op de Virulyweg in Almelo. De man reed daar met een scooter. Bij controle bleek dat de man mogelijk onder invloed was van GHB. Ook werd er een hoeveelheid GHB bij de man aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex.

Zondag 21 oktober omstreeks 02.30 uur werd een 23-jarige man uit Apeldoorn gecontroleerd. Hij reed slingerend over de Poulinkstraat met zijn auto. Bij controle bleek hij 325 UGL te blazen. Hij kreeg een rijverbod en een boete van 325 euro. Om 04.15 uur zagen agenten een 24-jarige automobilist uit Almelo rijden over de Hofkampstraat. Bij controle blies de man 420 UGL. Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt. Ook hij kreeg een rijverbod.

Zondag 22 oktober omstreeks 02.20 uur controleerden agenten een 25-jarige automobilist uit Almelo. Bij de controle vielen direct de grote pupillen van de bestuurder op. Een speekseltest bevestigde het vermoeden van de agenten. De test was positief op het gebruik van THC. Er is een bloedproef gedaan en afhankelijk van de uitslag zal er proces verbaal worden opgemaakt.