Huiselijk geweld en geweld tegen agenten

Almelo- Zondag 21 oktober omstreeks 10.30 uur werden agenten naar een woning gestuurd in de wijk Sluitersveld. Aldaar zou sprake zijn van huiselijk geweld. Ter plekke bleek dat een 49-jarige man uit Almelo zijn vrouw had geslagen. Ook een dochter werd geslagen toen ze tussen beide wilde komen.

Moeder en dochter deden aangifte en de 49-jarige man werd aangehouden. De man werkte mee en werd overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Tijdens de rit werd de man erg vervelend en probeerde hij de bestuurder van de politieauto telkens een tik op de rug te geven. Daarom besloten de agenten om de man alsnog in de boeien te doen. Agenten hebben de auto nabij Zenderen stilgezet en de man verzette zich toen enorm. Een passerende automobilist stopte en hielp de agenten. Ook andere agenten moesten komen om te assisteren. Uiteindelijk lukt het om de man onder controle te krijgen. De man heeft daarbij wel een aantal agenten geslagen.

Tegen de man is aangifte gedaan. Voor het gezin is hulpverlening opgestart en er zal een huisverbod worden opgelegd. De passerende automobilist is uitvoerig bedankt en kan nog bos bloemen van ons tegemoet zien!