Twee mannen aangehouden voor identiteitsfraude/oplichting

26/10

Foto: politie

Almelo – Afgelopen maandag en dinsdag heeft de politie twee mannen aangehouden voor oplichting en identiteitsfraude. Het gaat hier om een 37-jarige man uit Vriezenveen en een 34-jarige man uit Almelo.

De woningen van de verdachten zijn door doorzocht i.v.m. dit onderzoek. Via internet werden er diverse pakketjes besteld op naam van de aangevers. De pakketjes werden bij centrale postpunten afgeleverd en daar opgehaald. Inmiddels zijn er 15 aangiftes gedaan. Dit aantal gaat vermoedelijk nog oplopen. De meeste slachtoffers zijn woonachtig in de Gemeente Twenterand.

De politie zoekt hoe de verdachten aan de gegevens van de aangevers zijn gekomen. Vandaag zal de 34-jarige man worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Morgen is de beurt aan de 37-jarige man uit Vriezenveen.

Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.