Bromfietscontroles

09/11

Foto: politie

Almelo – Donderdag 8 november werd er een bromfietscontrole gehouden op meerdere plekken in Almelo. Wij krijgen regelmatig klachten over te snel rijdende bromfietsen en daarom werd deze controle uitgevoerd. Bij deze controle werden in totaal 104 brom/snorfietsen gecontroleerd.

Er werden 46 bonnen uitgeschreven voor verschillende feiten:
– 31 x overschrijding constructiesnelheid
– 1 x rijden tijdens een WOK status (wacht op keuring)
– 8 x rijden zonder rijbewijs
– 1 x gladde band
– 2 x geen rem c.q. ondeugdelijke reminrichting
– 1 snorfiets voorzien van een begrenzer
– 2 x geen richtingaanwijzer aanwezig

De hoogst gemeten constructiesnelheid was 95 kilometer per uur! Dit betrof een snorfiets. Voor alle voertuigen waarvan de constructiesnelheid te hoog was is een melding gemaakt bij het RDW, een zogenoemde WOK status. Deze brom c.q. snorfietsen moeten dus opnieuw gekeurd worden. De kosten hiervan zijn 64 euro. Ook zal de constructiesnelheid weer moeten voldoen aan de eisen. Al deze kosten komen voor rekening van de tenaamgestelde.

Tijdens de controle werd een motorrijder door twee 15-jarige jongens bekogeld met kleine appels. De jongens gingen er snel vandoor. Agenten konden één van de jongens uiteindelijk achterhalen. Met behulp van de moeder van deze jongen kon de andere jongen ook achterhaald worden. Beide jongens hebben een pittig gesprek gehad op het politiebureau met de betrokken agenten. Als reden gaven de jongens dat ze het niet leuk vonden dat hun vrienden werden gecontroleerd.