Oud en nieuw: Druk maar zonder grote incidenten voor de politie

01/01

Foto: politie

01/01

Foto: politie

01/01

Foto: politie

01/01

Foto: politie

01/01

Foto: politie

Almelo Het nieuwe jaar begon voor de agenten die moesten werken met een drukke dienst. Uiteraard kwamen er veel meldingen binnen van vuurwerk- en geluidsoverlast en werden er door ons een groot aantal kleine brandjes geblust.

Ook assisteerden zij de brandweer bij een aantal grotere branden. Zowel aan de Mezenstraat als aan de Rietstraat ging een schuur in vlammen op. Aan de Ootmarsumsestraat werd door alerte buurtbewoners een schutting en een trampoline geblust waardoor meer schade kon worden voorkomen. Aan de Irisstraat en aan de Jasmijnstraat raakten twee auto’s beschadigd door vuurwerk. Op het bedrijventerrein was er sprake van een grote brand in een van de panden. Na een uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Veel mensen bleken hun goede voornemens al gauw weer te zijn vergeten. Er kwamen namelijk ook behoorlijk wat meldingen binnen van conflicten en opstootjes. In 1 geval werd hierbij zelfs gestoken, het 33-jarige slachtoffer is voor behandeling naar de eerste hulp gebracht. Een 46-jarige man werd door ons aangehouden op verdenking van deze zware mishandeling.

In het centrum kwam het uiteindelijk tot 1 aanhouding. Een 16-jarige jongen die na een ruzie in een horecagelegenheid zijn ID-kaart niet wilde laten zien en behoorlijk recalcitrant was kon mee naar het bureau. Hij is aangemeld voor alcohalt. Dit is een speciale leerstraf voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zijn aangehouden voor een overtreding waarbij drank een rol speelde. De jongen is opgehaald door zijn moeder. Overigens was er bij bijna alle conflictmeldingen alcohol in het spel.

Ook een 23-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden voor het niet willen tonen van een identiteitsbewijs. Hij was even daarvoor betrokken bij een ruzie op het station.

Voor drie gezinnen begon het nieuwe jaar gelijk al behoorlijk slecht. Bij thuiskomst van een gezellige avond bleek er namelijk te zijn ingebroken in hun woning. Dit gebeurde aan de Vivaldistraat, de Jan Vermeerstraat en de Rotsduif. Aan de Anemoonstraat bleef het bij een poging.