Aanhoudingen na wilde achtervolging

21/01

Foto: politie

Almelo – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er rond 4:15 een achtervolging plaatsgevonden. Agenten wouden een auto controleren die tegen een gesloten verklaring in het Amaliaplein opreed.

De bestuurder zat hier niet op te wachten en ging er met hoge snelheid vandoor. Ondanks het uitgaanspubliek werden er snelheden van 80 kilometer per uur gehaald. Toen het voertuig op de Bornsestraat vaart minderde, werd geprobeerd de auto tot stoppen te dwingen door deze te rammen. Toen agenten uitstapte om de inzittenden aan te houden wisten ze wederom te ontkomen, waarna de achtervolging verder ging.

Uiteindelijk werd het voertuig aan de Violierstraat klemgezet door de agenten. Een achtervolging te voet volgde, waarbij de bestuurder van het voertuig nog probeerde via een auto een muur over te klimmen. Hij kon uiteindelijk worden aangehouden. Hierbij heeft de politie ook pepperspray gebruikt. De inzittende werd ook aangehouden.

De bestuurder, een 23-jarige man uit Enschede, bleek onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast had de man tijdens de achtervolging iets van zich afgegooid. Dit werd opgespoord door een politiehond, het bleek te gaan om een aantal bolletjes drugs.

Verder zal er proces verbaal worden opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een id-kaart, het negeren van een stopteken, vernieling van een auto en artikel 5 van de wegenverkeerswet (gevaar of hinder op de weg veroorzaken). Beide mannen zijn overgebracht naar het Arrestantencomplex.