Minderjarige ziet kans wapen politieagent te pakken bij aanhouding (Video)

Almelo – Op woensdagmiddag 3 april rond 12.50 uur werd een minderjarige verdachte aangehouden op de Vriezenveenseweg. De jongen werd door winkelpersoneel van een supermarkt aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De jongen was door het winkelpersoneel tegen de grond gewerkt en probeerde zichzelf te verwonden door met zijn hoofd tegen de grond te stoten. Toen de ter plaatse gekomen politiemensen hem overeind hielpen om dit te stoppen ontstond een worsteling waarbij de jongen zich heftig verzette tegen de aanhouding. Hierbij zag hij kans om het vuurwapen van een van de politiemensen in handen te krijgen. Dit werd hem echter meteen weer afhandig gemaakt. Het incident zal intern worden geëvalueerd. Het betrokken winkelpersoneel is slachtofferhulp aangeboden. Van (een gedeelte van) het incident verschenen vandaag beelden op sociale media.

Klik hier voor het filmpje waar te zien is dat de jongen het wapen pakt en al snel overmeesterd en aangehouden wordt