Onderzoek i.v.m. aantreffen gestolen auto’s en woninginbraken

Dinsdag 16 april zagen agenten een auto rijden in Almelo waarvan ze wisten dat deze gestolen was bij een woninginbraak in Vriezenveen. De agenten reden zelf met een onopvallend voertuig en konden door het verkeer helaas niet meer bij het gestolen voertuig komen. Wel herkenden ze de bestuurder van de auto.

De gestolen auto, een BMW, werd later die dag aangetroffen op de Lieven de Keystraat in Almelo. Op het moment dat agenten hiermee bezig zijn passeert er een andere auto. De bijrijder van deze auto bleek eerder op de dag de bestuurder geweest te zijn van de gestolen auto. Daarop willen agenten de auto controleren om de bijrijder aan te houden. Toen het voertuig tot stilstand kwam nam de bijrijder direct de benen. Agenten konden hem echter achterhalen en aanhouden voor heling van de auto.

De verdachte, een 24-jarige man uit Almelo is overgebracht naar het arrestantencomplex voor nader onderzoek.

De politie onderzoekt of er een verband is met andere zaken omdat er de laatste week meerdere gestolen auto’s werden aangetroffen. Op 13 april werd er een gestolen auto aangetroffen op de Rombout Verhulstlaan. Dit betrof een Citroen DS3. Deze auto werd in Deventer gestolen. Op 16 april werd er een Volkswagen Fox aangetroffen op de Rombout Verhulstlaan. Deze auto werd gestolen in Rijssen.

Aangezien er in korte tijd drie gestolen voertuigen in de omgeving Rombout Verhulstlaan c.q. Lieven de Keystraat zijn aangetroffen doen wij een beroep op buurtbewoners in die omgeving. Heeft iemand gezien dat deze auto’s daar neergezet zijn?

Informatie doorgeven kan via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000