Diverse bekeuringen bij controles in de wijk Windmolenbroek

21/05

Foto: politie

Almelo – Maandag 20 mei heeft de politie tussen 11.00 en 17.00 uur op diverse locaties in de wijk Windmolenbroek een verkeerscontrole gehouden. De controles vonden plaats op locaties waar klachten van wijkbewoners waren binnengekomen.

Er werd gecontroleerd op o.a. het niet stoppen bij een stopbord. Zoals bekend zijn er in de wijk vele kruisingen met fietspaden waar een stopbord staat. Dit natuurlijk voor de verkeersveiligheid van o.a. fietsers. In totaal werden voor het niet stoppen bij een stopbord 49 bekeuringen uitgeschreven. Hierbij moet worden opgemerkt dat dit de excessen waren. Officieel moet je namelijk geheel tot stilstand komen bij dit stopbord!

Verder werd er gecontroleerd op de snelheid in de wijk. In totaal werden 6 bestuurders bekeurd vanwege een te hoge snelheid in de wijk.

Agenten hebben met meerdere buurtbewoners gesproken tijdens de controles. Over het algemeen kwamen er positieve reacties uit de wijk. Wel viel het agenten op dat de meeste bekeuringen uitgedeeld werden aan de wijkbewoners zelf.

Een bekeuring voor het niet stoppen bij een stopbord is 140 euro.