Man met nepwapens zorgt voor onrust in Almelo

Almelo – Meerdere agenten reden zondag 16 juni met grote spoed naar een melding van een persoon die mogelijk een vuurwapen had. Ter plaatse bleek het om nepwapens te gaan.

Omstreeks middernacht zag een getuige in een woning aan de Rietstraat een persoon met een vuurwapen. Bij mogelijk vuurwapengevaarlijke personen neemt de politie altijd het zekere voor het onzekere en gaan meerdere auto’s ter plaatse. De persoon waar het om ging, was echter niet meer aanwezig in het pand, maar bleek in de Hulststraat te zijn.

Agenten troffen daar een bewoner aan. De man was in het bezit was van meerdere nepvuurwapens. Als snel werd duidelijk dat er geen sprake was van een vuurwapengevaarlijke situatie en werd de man overgedragen aan zijn eigen zorgkader. Hij is niet aangehouden. De nepvuurwapens worden in beslag genomen.

Nepwapens

De melder in dit verhaal kon ook niet zien dat het om een nepwapen ging en belde logischerwijze de politie. Als agenten een melding krijgen van een mogelijke vuurwapengevaarlijke verdachte, gaan alle alarmbellen rinkelen. De zware vesten worden omgehangen, meerdere eenheden gaan ter plaatse en het Arrestatieteam (AT) kan ter plaatse komen. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, zoals in Almelo, handelen agenten dus alsof het om een echt vuurwapen gaat.