Brandweermannen bevangen door hitte bij brand in Almelo

22/06

Stockfoto

Almelo – Zaterdagmiddag is er brand uitgebroken in het fabriekspand van Bolletje aan de Turfkade. Hier zijn drie brandweerlieden bevangen door de hitte tijdens de inzet.

De brand was uitgebroken in een 30 meter lange oven van de fabriek. De brand was hevig en er was opgeschaald naar zeer grote brand. Door de hitte in het pand was er mede voor gekozen om op te schalen, op deze wijze wilde de brandweer rouleren. Doordat het daar binnen zo warm is kan je niet langdurig je werk doen meldt een woordvoerder van de brandweer. Dat blijkt ook wel doordat er drie brandweermensen bevangen zijn geraakt door de hitte. Ambulancepersoneel hebben de brandweerlieden gecontroleerd. Zij zijn gelukkig in orde meldt Brandweer Twente.

De zeer grote brand was rond 18:00 onder controle