Twintig bekeuringen voor niet naleven van corona maatregelen

19/04

Foto: politie

Almelo – Afgelopen week heeft de politie in samenwerking met jongerenwerkers en handhavers van de Gemeente Almelo een aantal grote controles gehouden op het naleven van de coronamaatregelen. Daarbij zijn vooral de locaties meegenomen waar de afgelopen tijd veel meldingen over zijn binnengekomen.

Er is met name gericht op de grote parken en de bekende verzamelplekken voor jongeren. Het viel daarbij op dat het blijkbaar voor veel mensen (en met name voor veel jongeren) nog steeds heel erg lastig blijkt te zijn om de opgelegde regels na te leven.

De politie gaat eerst in gesprek, waarschuwen, maar wanneer blijkt dat mensen daarna alsnog de regels blijven overtreden, treden zij op. Dit heeft de afgelopen week geresulteerd in bijna 20 bekeuringen en een aanhouding voor de wet ID.